Bedrijfsovername, wat komt er zoal bij kijken op financieel gebied?

Bij overname van een (familie)bedrijf komt het regelmatig voor dat de verkopende partij niet de gehele overeengekomen koopsom in één keer krijgt uitbetaald bij de overdracht. De verkopende partij blijft daardoor financieel betrokken. Om dit in goede banen te leiden, dienen er onderling duidelijke afspraken te worden gemaakt.

Enkele mogelijkheden voor een dergelijke situatie (kunnen) zijn:

  • De overname wordt in delen uitgevoerd read the full info here. Een gedeelte direct bij de bedrijfsoverdracht en het restant volgt daarna in termijnen.
  • Er wordt een financieringsconstructie bepaald waarbij het vastgoed van het oerbedrijf vóór de overname wordt afgesplitst van het over te nemen bedrijfsdeel. De uittredende ondernemer ontvangt na de overdracht huur voor het gebruik van het vastgoed. De uitkoop van het vastgoed wordt op een later tijdstip geregeld.
  • Er wordt bepaald dat de uittredende ondernemer bij toepassing van een winstdrempel na de bedrijfsoverdracht een percentage van de overwinst ontvangt.

Vanzelfsprekend zijn er nog tal van andere interessante constructies denkbaar, want elke onderneming is anders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 015-3809465 of per e-mail: info@auroraconsulting.nl