Bedrijfswaarde bepaling is onmisbaar bij verkoop van uw bedrijf

Bedrijfswaarde bepaling is onmisbaar bij verkoop van uw bedrijf

Wanneer u overweegt om uw bedrijf te verkopen, is het van groot belang dat u weet wat uw onderneming waard is. U kunt hierachter komen door de bedrijfswaarde te laten berekenen. Een dergelijk proces biedt inzicht in de huidige financiële status van uw firma en de eventuele verkoop kan zo vlotte verlopen. Andere voordelen zijn:

Een professionele bedrijfswaarde bepaling helpt bij het vaststellen van een realistische en marktconforme verkoopprijs. Zo kunt u voorkomen dat uw onderneming wordt onder- of overschat. Voor het aantrekken van potentiële kopers is dit van groot belang.
Wanneer u weet wat uw bedrijf waard is, staat u sterker in de onderhandelingen. Zo kunt u de beste deal sluiten!
Het verkoopproces verloopt vlotter als de bedrijfswaarde helder is. Potentiële kopers kunnen zo sneller besluiten omdat de informatie over de onderneming transparant is.
Investeerders zijn eerder geneigd te investeren in een bedrijf waarvan de bedrijfswaarde bekend is. Dit geeft vertrouwen.
Door de waarde van uw bedrijf proactief te laten berekenen, wordt de kans op onvoorziene complicaties en vertragingen tijdens een verkoopproces gereduceerd. Met als gevolg dat het proces daardoor ook sneller zal verlopen.

Kortom: een bedrijfswaarde bepaling is de basis voor het succesvol kunnen verkopen van uw onderneming. Bij interesse kunnen we u hier uiteraard meer over vertellen.