Bedrijfswaarde bepaling

Om uw bedrijf te kunnen verkopen dient uw bedrijf natuurlijk eerst gewaardeerd te worden. Het proces van het toekennen van een waarde aan uw bedrijf is niet zo eenvoudig. Bij het berekenen van een bedrijfswaarde spelen heel veel factoren die per geval verschillen. De bedrijfswaarde bepaling van een beursgenoteerde onderneming op een bepaalde dag is een eenvoudige vermenigvuldiging van het aantal aandelen x de beurskoers. Maar bij een niet-beursgenoteerd bedrijf zoals bij een BV, een eenmanszaak of een vennootschap onder firma is de bedrijfswaarde berekening nooit eenvoudig.

Allereerst zal er een grondig onderzoek verricht dienen te worden binnen uw bedrijf, de branche en de markt, waarin uw bedrijf opereert. Naast marktkansen spelen financiële gegevens daarbij ook over de afgelopen jaren een rol. Er zijn veel methoden om de bedrijfswaarde te berekenen van uw onderneming. De waarde is daarbij een relatief begrip: voor iedere partij en voor iedere situatie is er een andere bedrijfswaarde.

De uitkomsten van de verschillende rekenmethoden worden door Aurora Consulting met u vanzelfsprekend besproken om tot een zo goed mogelijke en realistische opbrengstwaarde en dus

bedrijfswaarde bepaling van uw bedrijf te komen. Aan de hand daarvan kunt u dan de vraagprijs voor uw bedrijf bepalen. Aurora Consulting kan uw bedrijfswaarde voor u berekenen en kan u ook verder begeleiden in het verkooptraject en op zoek gaan naar een koper voor uw bedrijf.

Vult u nu op het contactformulier uw gegevens in voor een Gratis en Vrijblijvend adviesgesprek!

Bereken gratis uw bedrijfswaarde

Bedrijfswaarde bepaling

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U ontvangt binnen 1 werkdag uw bedrijfswaarde. let op deze is indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden geleend.