Bedrijfswaarde second opinion

Heeft u een bedrijfswaardebepaling laten maken maar wilt u graag een second opinion?

Dat kan, en dat is voordeliger dan de bedrijfswaarde voor het eerst te bepalen. Het is in dit geval namelijk niet de zaak om alle benodigde gegevens te verzamelen. Bij een second opinion kijken we voornamelijk vanuit meerdere invalshoeken om de cijfers te interpreteren en een controlerend perspectief.

U kunt een bedrijfswaardebepaling gebruiken voor;

  • Kredietaanvraag
  • Bedrijfssplitsing
  • Bedrijfsovername door derden
  • Bedrijfsopvolging in de familiesfeer
  • Bedrijfsfusie
  • Bedrijfsverkoop

Het proces van het toekennen van een waarde aan uw bedrijf is niet zo eenvoudig. Bij het berekenen van een bedrijfswaarde spelen heel veel factoren die per geval verschillen. De bedrijfswaarde bepaling van een beursgenoteerde onderneming op een bepaalde dag is een eenvoudige vermenigvuldiging van het aantal aandelen x de beurskoers. Maar bij een niet-beursgenoteerd bedrijf zoals bij een BV, een eenmanszaak of een vennootschap onder firma is de bedrijfswaarde berekening nooit eenvoudig. Ook als u uw bedrijf wenst te  verkopen dient uw bedrijf natuurlijk eerst gewaardeerd te worden.

Allereerst zal er een onderzoek verricht dienen te worden binnen uw bedrijf, de branche en de markt, waarin uw bedrijf opereert. Naast marktkansen spelen financiële gegevens daarbij ook over de afgelopen jaren een rol. Er zijn veel methoden om de bedrijfswaarde te berekenen van uw onderneming. De waarde is daarbij een relatief begrip: voor iedere partij en voor iedere situatie is er een andere bedrijfswaarde.

De uitkomsten van de verschillende rekenmethoden worden door Aurora Consulting met u vanzelfsprekend besproken om tot een zo goed mogelijke en realistische opbrengstwaarde en dus bedrijfswaarde bepaling van uw bedrijf te komen.

Wat is er nodig om een geaccepteerde bedrijfswaarde bepaling te krijgen?

  • De complete jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar.
  • De facturatie van de afgelopen 3 jaar en de toekomstige orderportefieulle.

Aan de hand daarvan kunnen we dan samen met u de waarde en eventueel de vraagprijs voor uw bedrijf bepalen. Aurora Consulting kan uw bedrijfswaarde voor u berekenen en kan u ook verder begeleiden in het verkooptraject en op zoek gaan naar een koper voor uw bedrijf.

De bedrijfswaarde bepalingen van Aurora Consulting zijn duidelijk en onderbouwd en worden geaccepteerd door de banken en verzekeraars. Aurora houd dan ook rekening met de normen van de  banken betreffende de branche ontwikkelingen.

Vult u nu op het contactformulier uw gegevens in voor een Gratis en Vrijblijvend adviesgesprek of gebruik de onderstaande bel of mail button!

Gratis advies gesprek?

Bereken gratis uw bedrijfswaarde

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U ontvangt binnen 1 werkdag uw bedrijfswaarde. let op deze is indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden geleend.