Blijf positief!

Zowel kleine als grote ondernemers worden keihard geraakt door de Corona-epidemie. Veel mkb’ers (minstens 70%) zouden hun bedrijf willen verkopen. Begrijpelijk, want het ondernemen brengt de nodige frustraties met zich mee. Uw geduld lijkt te worden getest en veel bedrijfseigenaren zitten opgezadeld met hoge huren en onverkoopbare voorraden. Niets om blij van te worden. Toch adviseren wij u geen overhaaste beslissingen te nemen. Het einde van de coronacrisis komt in zicht, echt. Hierbij enkele tips om juist ook nu, vol te blijven houden:

Blijf uw doelgroep informeren.

Vertel uw klanten open en eerlijk, maar wel positief blijvend, hoe de zaken ervoor staan. Wellicht kunnen ze u steunen.

Ga in gesprek met uw verhuurder

Leg de situatie uit en probeer met de verhuurder in gesprek te gaan. U zou kunnen voorstellen of u nu niet het volledige bedrag hoeft te voldoen, maar dit overmaakt wanneer uw bedrijf weer in business is.

Wees creatief

Wanneer het niet mogelijk is om uw diensten/ producten via andere kanalen aan te bieden, denk dan na over alternatieven. Verkoop bijvoorbeeld cadeaubonnen met korting. Deze kunnen niet direct ingewisseld worden, maar zorgen wel voor een doorloop van de cashflow.

Blijf zichtbaar

Houd uw klanten enthousiast. Vertel op social media over toekomstplannen. Gebruik de tijd om u zelf opnieuw uit te vinden. Zorg dat u zichtbaar blijft. Uw onderneming is gesloten, maar achter de schermen werkt u volop aan een bruisende Come Back!

Steun elkaar

U staat er niet alleen voor. Praat met elkaar, support elkaar. Wat doet een soortgelijke onderneming tijdens de coronacrisis. Verlies de moed niet, maar probeer in kansen en out of the box te denken.

Houd een dagelijkse routine aan

Probeer een ritme aan te houden. Sta op tijd op. Eet gezond en houd uw lichaam fit en sterk Maak wandelingen. Blijf doelbewust.