Succesvoller ondernemen, dankzij de accountant

Als ondernemer bent u gespecialiseerd in een bepaald iets, omdat u juist daar ontzettend goed in bent. Dat is uw kracht, uw meerwaarde. Zo is ondernemer A gespecialiseerd in bouwwerkzaamheden en ondernemer B bijvoorbeeld in kledingverkoop. Bij ondernemen, komen ook financiële zaken kijken. Zoals de financiële administratie, fiscale aangiftes en het opstellen van de jaarrekening. Niet elke ondernemer wordt blij van deze materie. Bovendien is de één er ook beter in dan de ander. Toch besteden ondernemers hun tijd liever aan hetgeen waar ze in uitblinken. Logisch, want financiële dienstverlening is eveneens een vak op zich.

Om die reden maakt de een gebruik van een boekhouder en is een ander bedrijf meer gebaat bij een accountant. Een accountant is een beschermd beroep. Voordat iemand zich accountant mag noemen, gaat daar een uitgebreide opleiding en jarenlange praktijkervaring aan vooraf.

Accountants zijn onmisbaar in onze economie. Zo zijn ze altijd op de hoogte van het fiscale en financiële nieuws en houden ze de nieuwe wet- en regelgeving punctueel bij. Accountants weten precies wat een gunstige periode is om financieringen af te sluiten en kunnen u assisteren bij het correct indienen van de administratie (boekhouding). Naast het financiële plaatje controleren/verzorgen zijn accountants bovendien ideale gesprekpartners én adviseurs. Ze hebben veel kennis over uiteenlopende onderwerpen waaronder fraude, cybercrime, verduurzamen en belastingen. En last but not least zijn accounts daadkrachtig en betrokken.