Succesvoller ondernemen dankzij productiever werken

Iedere ondernemer heeft een doel en dat is zoveel mogelijk groeien. Logisch. Maar het komt regelmatig bij velen voor dat het werk zich opstapelt met alle gevolgen van dien. Nog even dit doen, nog even dat doen. Alles op tijd afronden, is het streven, maar wordt in praktijk helaas niet altijd behaald. Daarom in het volgende artikel een aantal tips om optimaal te kunnen produceren. Doe er u voordeel mee!

  1. Werk met een to-do list

Veel ondernemers werken al met deze lijst. Het lijkt appeltje, eitje. Maar vaak wordt het daarna toch weer vergeten. De lijst wordt niet meer bijgewerkt en er ontstaat een ‘georganiseerde chaos’. Ons advies: werk met de takenlijst, elke dag weer. Er wordt op deze manier meer werk verzet en u heeft een duidelijk beeld van wat er zoal gedaan moet worden. Verdeel de taken qua prioriteit. Wat het belangrijkst is, wordt het eerst gedaan. Prioriteit kan worden ingedeeld in drie categorieën: tijdsdruk, mate van belangrijkheid en minst belangrijk.

  1. Verberg de telefoon

Deze klinkt als een open deur… maar heeft u het ooit geprobeerd? Wanneer de telefoon binnen handbereik is, worden we getriggerd apps te openen en social media kanalen te bekijken. Indien de telefoon niet nodig is om werk te verzetten, leg deze dan weg tot de lunch. Dat werkt ongelofelijk effectief en geeft ontzettend veel rust.

  1. Zorg voor een schone e-mail inbox

Plan wekelijks een moment in om uw e-mail inbox op te schonen. Een opgeruimde e-mail box geeft een opgeruimd gevoel en maakt productiever.

Succes!