Toekomstbestendig ondernemen

Toekomstbestendig ondernemen

Innoveren is de key wil een onderneming anno 2022 kunnen blijven bestaan. Door de coronacrisis is de wereld flink veranderd. Duurzaamheid is geen trend meer, maar dé manier van leven. En wie zich niet aanpast, is verloren. Het is de kunst om vooruit te kijken, om goed voorbereid te zijn om onvoorziene gebeurtenissen of veranderende regels. Graag geven wij u enkele tips waardoor u met uw bedrijf kunt anticiperen op de toekomst.

  • Blijf innoveren & leer kennen wat uw klant in de toekomst wenst. Dit is niet makkelijk, maar het nauwlettend volgen van trends in uw sector is sowieso van grote meerwaarde.
  • Digitalisering, u weet dit natuurlijk al, maar de consument omarmt digitale producten. Bekijk in welke mate u (nog) bepaalde diensten kunt omzetten naar digitale versies.
  • Lean denken & doen: maak er een gewoonte van dat u (eventueel met uw team) continu bezig blijft met het vinden van betere manieren om uw business te runnen.
  • Medewerkers centraal stellen. Het houden van medewerkers is tegenwoordig een must, maar ook een kunst! Zorg voor een meer dan prettig werkklimaat en dito beloning. Zorg voor goed apparatuur in het bedrijf, maar ook bij de werknemer thuis.
  • Sparen. Zorg voor extra kapitaal welke van pas kan komen in mindere tijden.
  • Nieuwe klanten krijgen en bestaande consumenten behouden. Beloon nieuwe consumenten met een bonus en beloon bestaande klanten met hoge kortingen vanwege hun loyaliteit.