Uw bedrijf ‘succesvol’ verkopen? Hierbij een aantal nuttige tips

Het verkopen van uw bedrijf is iets wat u meestal niet vaker dan één keer in uw leven hoeft te doen. Zaak is dan dat dit zo succesvol als mogelijk verloopt. Het bedrijf aan een ander overdragen, is iets wat tijd kost. Misschien een half jaar of een jaar, maar wees er op voorbereid dat het sowieso een hele onderneming gaat worden.

Hierbij enkele tips die van pas kunnen komen:

  • Zorg voor meerdere kopers

Eén koper lijkt handig, maar de praktijk wijst uit het voor u veel gunstiger uit zal pakken wanneer er meer geïnteresseerden zijn die uw bedrijf willen over nemen. Onderling kan er worden gespard en onderhandeld totdat u er met een van de gegadigden op een optimale verkoop weet te bereiken.

  • Bepaal het minimum waarvoor u de onderneming wilt verkopen.

Wees realistisch, welk bedrag wilt u er sowieso voor krijgen. Hoe staat het bedrijf ervoor? Biedt een koper een veel te laag bedrag. Kap dit dan af. Geef geen ruimte. Wees gelijk duidelijk, dat voorkomt een hoop onnodig contact wat nergens toe leidt.

  • Laat u begeleiden door een adviseur

Schakel een adviseur in. Iemand die ervaring heeft op dit gebied kan u zoveel vertellen en zoveel valkuilen doen omzeilen. U wilt tijdens dit proces geen steken laten vallen. Een goede adviseur, betaalt zichzelf dubbel én dwars terug.

En last but not least: heel veel succes! En wellicht kunnen wij iets voor u betekenen, neem gerust contact met ons op om het een ander te bespreken.