Veilig bankieren

Hoe goed is uw bedrijf beveiligd tegen digitale criminaliteit? Uit strafrechtelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat cybercriminelen zich al enige tijd richten op het MKB. Veel bedrijven onderschatten cybercrime. Niet alleen grote firma’s zijn het doelwit, maar juist ook kleinere ondernemingen zijn regelmatig slachtoffer. Internetcriminelen  gaan steeds slimmer te werk en virussen worden minder snel opgemerkt door visursscanners.

Daarom enkele tips:

  • Update de virusscanner regelmatig. Stel de beveiligingssoftware zo in, dat deze bij voorkeur ieder uur een update draait.
  • Open nooit PDF bestanden van onbekenden.
  • Ga zorgvuldig met de binnengekomen mails om. Leer nepmails (valse e-mails) herkennen. Cybercriminelen verzinnen steeds nieuwe tactieken om bedrijven via e-mail op te lichten.
  • Geef aan personen die zich voordoen als een medewerker van de bank telefonisch nooit rekeningnummers of inloggegevens af. Kap dit soort gesprekken direct af.
  • Belt iemand namens een internetprovider om hardware of software problemen op te lossen, blijf dan kritisch! Geef geen gegevens af en ga niet mee in het verzoek om software te installeren. Bel daarna zelf met uw provider om te checken wat er mogelijk aan de hand is.