Anticipeer op de MKB trends van 2017

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van aankomende trends. Voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn er voor 2017 zijn een drietal trends, te weten:

1)Van oude naar nieuwe structuren

Ons leven wordt steeds meer bepaald door platformen van grote organisaties useful source. Bekende voorbeelden zijn: Facebook, Uber en Airbnb. Alles wordt een platform of gaat gebruik maken van een platform. Platforms verschaffen toegang tot capaciteit, materialen en goederen. Voor het komende jaar is het een must om een platform te beginnen of om zich aan te sluiten bij een platform.

2)Van vaste segmenten naar vloeibaar gedrag

Het benaderen van de wereld in doelgroepen van aantal werknemers, omzet of branche is niet meer van nu! De hedendaagse ondernemers zijn niet meer te vangen in traditionele segmenten met vaste kenmerken. Alle hokjes vallen weg. Er bestaan geen gemiddelde mensen meer, een ieder is uniek. Ondernemers worden gedreven door passie, vernieuwingsdrift en zakelijke ambities.

3)Van straks naar nu, gewoon omdat het kan

De consument van nu is veeleisend en gewend om op zijn of haar wenken te worden bediend. Ze willen alles direct. Gewoon, omdat het kan! Ondernemers dienen dus ook flexibeler te worden en zich aan te passen aan de hedendaagse maatschappij.

Bron: MKB Servicedesk