Specialist in bedrijfsopvolging, bedrijfsovername, bedrijfsvoering

Nieuws

Is uw website SEO-proof?

Een website is anno 2019 onmisbaar voor ieder bedrijf. Maar is uw MKB-website ook SEO-proof? Dat wil zeggen: kunnen geïnteresseerden uw website gemakkelijk en snel vinden?

SEO betekent “search engine optimization”[zoekmachine optimalisatie]. Via bepaalde handelingen is het mogelijk om hoger in Google te komen.

SEO-proof tips

 • Door het verwerken van zoekwoorden in uw websteksten, wordt de site beter gevonden in Google. Op welke zoektermen zoekt uw doelgroep?
 • Zorg voor een simpele en logische navigatie.
 • Begin een blog. Zo komen bezoekers terug naar uw website.
 • Is uw blog klaar? Delen maar. Op social media.
 • Plaats koppen en tussenkoppen in teksten. Een goede headingstructuur is erg belangrijk.
 • Is uw website mobielproof? Dat is een must.
 • Doe aan interne linkbuilding. Dit betekent dat u op een pagina linkjes plaatst naar andere pagina’s op uw website. Bijvoorbeeld linkjes naar een ander bericht of naar het contactformulier, zolang het maar naar een pagina betreft die binnen uw website verwijst. Hierdoor vindt de bezoeker steeds nieuwe informatie. En Google vindt het fijn wanneer bezoekers langer op uw website verblijven.
 • Werk altijd met foto’s en illustraties op uw website.
 • Werk met eigen teksten. Zoekmachines hebben een hekel aan gekopieerde teksten.
 • Sluit webteksten af met een call-to-action en voeg deze in de vorm van een button toe aan uw website Voorbeelden zijn: meer informatie, contact opnemen, koop hier, bel me terug.
 • Zoek gerust hulp van buitenaf. Mocht u het schrijven van teksten lastig vinden, schakel dan een expert in.
 • Tot slot wees actief op social mediakanalen. Denk aan LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.

Succes!

De Brexit… goed begonnen, is half gewonnen

Over de Brexit wordt sinds 2016 veel geschreven en gespeculeerd. De Brexit het lijkt wel een slechte soap…

Eerst zou het Verenigd Koninkrijk dan eindelijk, op 29 maart dit jaar uit de Europese Unie stappen. But, no no. Dat verhaal kennen we, want die deal ging niet door. Daarna werd de deadline verschoven naar 12 april en zoals bekend is het ook die dag wederom niet gelukt. Wat we nu weten, is dat  Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland uiterlijk 31 oktober 2018 ’s nachts om 12:00 uur de Europese Unie zullen verlaten.

Maar, in hoeverre bent u als ondernemer voorbereid op de Brexit? Het Verenigd Koninkrijk (VK) doet veel zaken met Nederland. Wanneer u ondernemer bent, kan de Brexit dus ook (behoorlijk veel) gevolgen voor de handel en wandel van uw bedrijf hebben.

Ons advies is om toch maatregelen te nemen mocht u dat nog niet hebben gedaan. Voert u handel met het VK? Vraag om te beginnen een EORI-nummer aan, deze heeft u nodig om goederen aan te kunnen geven bij de douane. Op www.belastingdienst.nl kunt u hier meer over lezen. Filialen krijgen geen eigen EORI-nummer, maar gebruiken het nummer van de hoofdvestiging. Het regelen van douanezaken is zeer belangrijk net zoals het fiksen van vergunningen en het nalopen van contracten. Maar er is absoluut nog meer waar rekening mee gehouden dient te worden. Een fijne site die u helder en stap voor stap op weg kan helpen is:  www.hulpbijbrexit.nl

Want goed begonnen, is half gewonnen!

Uw bedrijf ‘succesvol’ verkopen? Hierbij een aantal nuttige tips

Het verkopen van uw bedrijf is iets wat u meestal niet vaker dan één keer in uw leven hoeft te doen. Zaak is dan dat dit zo succesvol als mogelijk verloopt. Het bedrijf aan een ander overdragen, is iets wat tijd kost. Misschien een half jaar of een jaar, maar wees er op voorbereid dat het sowieso een hele onderneming gaat worden.

Hierbij enkele tips die van pas kunnen komen:

 • Zorg voor meerdere kopers

Eén koper lijkt handig, maar de praktijk wijst uit het voor u veel gunstiger uit zal pakken wanneer er meer geïnteresseerden zijn die uw bedrijf willen over nemen. Onderling kan er worden gespard en onderhandeld totdat u er met een van de gegadigden op een optimale verkoop weet te bereiken.

 • Bepaal het minimum waarvoor u de onderneming wilt verkopen.

Wees realistisch, welk bedrag wilt u er sowieso voor krijgen. Hoe staat het bedrijf ervoor? Biedt een koper een veel te laag bedrag. Kap dit dan af. Geef geen ruimte. Wees gelijk duidelijk, dat voorkomt een hoop onnodig contact wat nergens toe leidt.

 • Laat u begeleiden door een adviseur

Schakel een adviseur in. Iemand die ervaring heeft op dit gebied kan u zoveel vertellen en zoveel valkuilen doen omzeilen. U wilt tijdens dit proces geen steken laten vallen. Een goede adviseur, betaalt zichzelf dubbel én dwars terug.

En last but not least: heel veel succes! En wellicht kunnen wij iets voor u betekenen, neem gerust contact met ons op om het een ander te bespreken.

ONS ADRES

Westlander 28
2636 CZ Schipluiden

Tel: 0153809465
Fax: 0847135178
Email: info@auroraconsulting.nl

Google Map

NIEUWS

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget
WhatsApp chat