Een bedrijfsovername kost kennis, energie en tijd

Een bedrijfsovername kost kennis, energie en tijd

Wij gidsen u er met gemak doorheen!

Het overnemen van een bedrijf gaat niet over één nacht ijs. Het is bewerkelijk, kost energie en vereist know how. Daarom is professioneel advies niet alleen wenselijk, maar cruciaal om een overnamen in perfecte banen te leiden. Aurora Consulting is gespecialiseerd in allerlei soorten bedrijfsovernames. Wij gidsen u graag door het gehele traject. Wij zullen u van gedegen advies voorzien als het gaat om onderhandelingen, taxatie en aankoop. Daarbij is marktonderzoek eveneens van groot belang. Bij het bezichtigen van het aan te kopen bedrijf, kan een expert u bovendien helpen met het ontdekken en noteren van cruciale bevindingen.

Ook kunnen wij u assisteren bij het bekijken en beoordelen van de omzetgegevens, van de financiering en de financiële prognoses. Als het om onderhandelen gaat, weten wij uiteraard exact hoe te werk te gaan. Verder adviseren wij bij het overnemen van een onderneming om indien mogelijk, voor een overlapperiode te kiezen. Zo kunt u een bedrijf en de cultuur goed en op een iets ontspannener manier leren kennen. Geduld, helderheid en professioneel advies zijn sleutelwoorden om een overname met succes te voltooien. Wij zijn er voor u!

Aurora Consulting wenst u een gezond én succesvol 2024!

Aurora Consulting wenst u een gezond én succesvol 2024!

Nu 2024 met rasse schreden nadert, willen we u bedanken en onze waardering uiten voor uw vertrouwen en samenwerking. Het afgelopen jaar was er een met vele uitdagingen, maar gelukkig eveneens een met mooie kansen. We blikken terug op een jaar met economische onzekerheid, flinke inflatie, hoge energieprijzen, arbeidstekorten en snelle technologische ontwikkelingen.

We zijn trots op de resultaten die we samen hebben bereikt en kijken ernaar uit om deze successen verder uit te bouwen in de toekomst. In 2023 hebben we samengewerkt om oplossingen te bieden die aansluiten bij uw specifieke behoeften en doelstellingen. We zijn bovendien content met uw feedback. We streven ernaar om onze dienstverlening voortdurend te ontwikkelen.

Wat betreft 2024 kunt u uiteraard wederom op ons rekenen. We blijven ons inzetten voor excellentie en innovatie in consultancy en bedrijfsopvolging. Mocht u met complexe zakelijke uitdagingen te maken krijgen, aarzel dan niet om onze expertise in te schakelen. Samen gaan we uw doelen verwezenlijken én nieuwe mijlpalen bereiken.
We kijken uit naar een succesvol en inspirerend 2024!

Bedrijfswaarde bepaling is onmisbaar bij verkoop van uw bedrijf

Bedrijfswaarde bepaling is onmisbaar bij verkoop van uw bedrijf

Wanneer u overweegt om uw bedrijf te verkopen, is het van groot belang dat u weet wat uw onderneming waard is. U kunt hierachter komen door de bedrijfswaarde te laten berekenen. Een dergelijk proces biedt inzicht in de huidige financiële status van uw firma en de eventuele verkoop kan zo vlotte verlopen. Andere voordelen zijn:

Een professionele bedrijfswaarde bepaling helpt bij het vaststellen van een realistische en marktconforme verkoopprijs. Zo kunt u voorkomen dat uw onderneming wordt onder- of overschat. Voor het aantrekken van potentiële kopers is dit van groot belang.
Wanneer u weet wat uw bedrijf waard is, staat u sterker in de onderhandelingen. Zo kunt u de beste deal sluiten!
Het verkoopproces verloopt vlotter als de bedrijfswaarde helder is. Potentiële kopers kunnen zo sneller besluiten omdat de informatie over de onderneming transparant is.
Investeerders zijn eerder geneigd te investeren in een bedrijf waarvan de bedrijfswaarde bekend is. Dit geeft vertrouwen.
Door de waarde van uw bedrijf proactief te laten berekenen, wordt de kans op onvoorziene complicaties en vertragingen tijdens een verkoopproces gereduceerd. Met als gevolg dat het proces daardoor ook sneller zal verlopen.

Kortom: een bedrijfswaarde bepaling is de basis voor het succesvol kunnen verkopen van uw onderneming. Bij interesse kunnen we u hier uiteraard meer over vertellen.

Aurora Consulting, partner van onschatbare waarde als het gaat om: Bedrijfsopvolging-advies

Wanneer u om welke reden dan ook, op zoek bent naar een geschikte bedrijfsopvolger voor uw bedrijf, kunt u dat met een gerust hart aan ons uit besteden. In samenwerking met onze netwerkpartners bieden wij een uniek begeleidingstraject voor bedrijfsovername inclusief waardevolle opvolger. Begeleiding bij het vinden van een bedrijfsopvolger biedt tal van voordelen:

Daar wij diepgaande kennis van de MKB-markt genieten weten we welke potentiële kopers/ geïnteresseerden het beste bij uw onderneming passen.
Daar wij gespecialiseerd zijn in het bepalen van bedrijfswaardes, kunnen wij na grondig research een reëel bedrijfswaarde van uw onderneming bepalen.
Voor ons is onderhandelen een sport. Bij overname van een bedrijf komen er veelal complexe zaken kijken. Door dit aan ons te besteden, wordt u een hoop gedoe bespaard.
Qua de juridische kant komt er eveneens het nodige bij een bedrijfsovername kijken. Ook daar hebben wij (en onze netwerkpartners) kaas van gegeten.
Indien gewenst, verloopt het zoeken naar een opvolger geheel discreet.
Wij beschikken over een groot netwerk, van onder meer potentiële kopers.
De overdracht van uw bedrijf vraagt om een strategische planning. Ook daarbij helpen wij u graag.