Duurzaam ondernemen in tijden van Corona

Sinds de komst van Covid 19 zijn veel ondernemers aan het overleven. Er dient van alles te worden aangepast om werkzaamheden veilig te kunnen blijven uitvoeren. We kunnen wel zeggen dat er een groot beroep op onze creativiteit, flexibiliteit en aanpassingsvermogen wordt gedaan, maar goed, er liggen betere tijden in het vooruitzicht…

Sowieso petje af voor elkaar. We doen het toch maar even. Duurzaam ondernemen, schiet er wellicht bij in of verdwijnt naar de achtergrond, omdat we momenteel andere prioriteiten hebben. Toch zet deze pandemie ons ook aan het denken. Duurzaam ondernemen is én blijft belangrijk. Zonder dat we het misschien door hebben, ondernemen we nu toch duurzamer dan voorheen… Bijvoorbeeld door thuis te werken.

Graag geven wij u enkele tips die in het teken staan van duurzaam ondernemen. Tips die goed uitvoerbaar zijn en die positief kunnen uitpakken voor het wel en wee van uw onderneming. Want alle kleine beetjes helpen en laten we vooral positief blijven.

Energie besparen:

Houdt de toegangsdeur dicht, maak gebruik van spaarlampen, zet computers, lampen en ander apparatuur uit wanneer deze een tijdje niet gebruikt worden (dus niet op stand-by!). Haal ongebruikte stekkers uit stopcontacten. Laat u eens informeren over de plaatsing van zonnepanelen.

Mobiliteit:

Kan er thuis worden gewerkt, geef daar dan toestemming voor. Rijd zuinig of elektrisch. Plan afspraken online of meerdere achter elkaar. Maak gebruik van flexibele werktijden (i.v.m. het vermijden van files).

Gezonde werkomgeving

Meer planten op kantoor. Zorg voor goede ventilatie.

Succes!