Steeds meer mkb’ers maken gebruik van Factoring

Veel mkb’ers & zzp’ers maken tegenwoordig dankbaar gebruik van Factoring. Dit betekent dat ze werken met voorwaartse financiering. Dat gaat als volgt: na het versturen van uw facturen, worden ze binnen 24 uur voor een deel of geheel voorgeschoten. U ontvangt dus direct inkomsten waardoor u bijvoorbeeld de lonen kunt doorbetalen. Nadat uw klant de factuur heeft voldaan, volgt het resterende deel.

Ideaal, want niets is vervelender dan uw diensten al te hebben geleverd en vervolgens nog ellenlang te moeten wachten totdat uw klanten betalen. Onderzoek wijst bovendien uit dat meer dan vijftig procent van de facturen TE laat wordt voldaan.

Er zijn bepaalde bedrijven die dit verzorgen. Dat gaat allemaal vrij soepel en overzichtelijk bovendien. Factoring is opgezet op verzoek van én in samenwerking met ondernemers. Dankzij deze uitkomst creëert u meer zekerheid voor het voortbestaan van uw onderneming. Juist nu in deze moeilijke corona-crisis blijken veel mkb’ers gebaat bij Factoring. Uiteraard is Factoring niet gratis. Afhankelijk van met wie u in zee gaat, wordt een klein percentage van de factuur overgedragen aan degene die uw inkomsten voorschiet.