Tweede coronagolf vermijden

Helaas worden we dagelijks nog steeds geconfronteerd met alarmerende nieuwsberichten over het coronavirus.  Daar er nog geen vaccin is en de verspreiding van het virus nog lang niet lijkt te stoppen, wordt er terecht gevreesd voor een tweede coronagolf. Dit moeten we vermijden, want het is niet alleen een grote klap voor de zorg, maar ook een fiasco voor ondernemend Nederland. Veel bedrijven kampen nog met problemen door de eerdere coronacrisis. Veel bedrijven kampen nog met problemen door de eerdere coronacrisis.

Laten we er met zijn alles aan doen om de risico op een tweede coronagolf zoveel als mogelijk te beperken. Voor het bedrijfsleven gelden daarom de volgende adviezen:

  1. Blijf de regels volgen. Zorg voor goede bescherming. Is een werknemer verkouden, vraag deze dan thuis te blijven en zich te laten testen.
  2. Hou de anderhalve meter regel aan. Creëer eenrichtingsverkeer op kantoor/ de werkvloer.
  3. Verdeel desnoods de productie in meerdere dagdelen opdat werknemers verantwoord kunnen blijven werken.
  4. Maak goede afspraken over wie wel en wie niet naar werk mogen komen. Natuurlijk vinden veel mensen het fijn om weer op werk te zijn, maar maak desnoods corona-safe-roosters.
  5. Maak goede afspraken met werknemers die op vakantie gaan. Laat hen risicovolle plekken vermijden. Maak ook vooraf afspraken over quarantaine en de financiële afwikkeling en verantwoordelijkheid. Adviseer werknemers met stip niet naar onveilige landen te gaan.

Blijf voorzichtig en alert: alleen samen krijgen we corona onder controle!