Werken aan een goede sfeer

Alles valt of staat met een goede werksfeer. Wanneer de sfeer op werk aangenaam is, zijn werknemers vrolijk en flexibel. En dat komt de productiviteit weer ten goede!

Hoe we op werk met elkaar omgaan, wordt mede bepaald door de bedrijfscultuur. De manier waarop een werkgever zich opstelt, is zeer belangrijk voor de sfeer. Daarom een aantal tips voor het bevorderen van een fijne werksfeer.

Zelfstandigheid

Werknemers voelen zich goed wanneer ze zelf beslissingen over hun werk mogen nemen. Geef werknemers de ruimte om zich te ontwikkelen. Stimuleer initiatieven. Beloon. Werknemers voelen zich verbonden met een bedrijf wanneer ze weten dat hun mening ertoe doet.

Informatie / communicatie

Communicatie is zo zo zo belangrijk. Binnen elke relatie. Dus ook op de werkvloer. Zorg ervoor dat iedereen dezelfde informatie krijgt, opdat niemand zich buitengesloten kan voelen. Licht besluiten toe. Ook wanneer bepaalde zaken nog niet duidelijk zijn, licht dit dan eveneens toe.

Waardering

Complimenteer wanneer er goed werk geleverd wordt. Sla niemand over. Trakteer het team eens onverwacht op een taartje of een hapje en een drankje. Geef de teamleden kansen om zich te ontwikkelen. Biedt promotiekansen en opleidingen aan.

Stimuleer samenwerken en eet samen

Werk samen. Dat zorgt voor meer creativiteit en bonding. Werk ook mee als manager, hou de deur open. En probeer af en toe met zijn allen te lunchen. Dat komt de sfeer zeer ten goede!