De Brexit… goed begonnen, is half gewonnen

Over de Brexit wordt sinds 2016 veel geschreven en gespeculeerd. De Brexit het lijkt wel een slechte soap…

Eerst zou het Verenigd Koninkrijk dan eindelijk, op 29 maart dit jaar uit de Europese Unie stappen. But, no no. Dat verhaal kennen we, want die deal ging niet door. Daarna werd de deadline verschoven naar 12 april en zoals bekend is het ook die dag wederom niet gelukt. Wat we nu weten, is dat  Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland uiterlijk 31 oktober 2018 ’s nachts om 12:00 uur de Europese Unie zullen verlaten.

Maar, in hoeverre bent u als ondernemer voorbereid op de Brexit? Het Verenigd Koninkrijk (VK) doet veel zaken met Nederland. Wanneer u ondernemer bent, kan de Brexit dus ook (behoorlijk veel) gevolgen voor de handel en wandel van uw bedrijf hebben.

Ons advies is om toch maatregelen te nemen mocht u dat nog niet hebben gedaan. Voert u handel met het VK? Vraag om te beginnen een EORI-nummer aan, deze heeft u nodig om goederen aan te kunnen geven bij de douane. Op www.belastingdienst.nl kunt u hier meer over lezen. Filialen krijgen geen eigen EORI-nummer, maar gebruiken het nummer van de hoofdvestiging. Het regelen van douanezaken is zeer belangrijk net zoals het fiksen van vergunningen en het nalopen van contracten. Maar er is absoluut nog meer waar rekening mee gehouden dient te worden. Een fijne site die u helder en stap voor stap op weg kan helpen is:  www.hulpbijbrexit.nl

Want goed begonnen, is half gewonnen!